Sarp’ta Binlerce Kaçak Kaktüs Ele Geçirildi

Gümrük Muhafaza ekiplerimiz ülkemize giriş yapmak üzere Sarp Gümrük Kapısı’na gelen bir otobüse yönelik düzenlediği operasyonda muhtelif türlere ait 2850 adet kaktüs ele geçirdi.

14 Ağustos 2023


Gümrük Muhafaza ekiplerimiz yürüttüğü risk analizi çalışmaları kapsamında ülkemize giriş yapmak üzere gelen bir otobüsü şüpheli görerek takibe aldı. Gümrük giriş işlemlerine müteakip otobüs, ekiplerce X – ray tarama sistemine sevk edildi. Sevk işlemi neticesinde aracın bagaj kısmından şüpheli yoğunluk alınması üzerine ekipler tarafından fiziki aramaya geçildi. Ekiplerce yapılan detaylı fiziki arama sonucu çay kolileri içerisindeki kağıt peçeteler arasına gizlenmiş farklı tür ve boyutlarda kaktüs yakalandı. Çeşitli renk ve şekillerde olan kaktüs türü bitkilerin kayıt dışı olarak ülkeye sokulmak istendiği anlaşıldı. Ekiplerimizce gerçekleştirilen bu operasyonda toplam 2850 adet kaktüs türü bitki ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak kaktüsler Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Olayla ilgili olarak Artvin Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde soruşturma başlatıldı. 
 
Gümrük Muhafaza ekiplerimiz başarılı operasyonlarıyla kaçakçıları men etmekle beraber kaçakçılığa farklı bir boyut kazandırmak isteyenlere de engel olmaya devam etmektedir.