Gümrük Muhafaza'dan Ankara’da Kaçak Sigara Üreticilerine Büyük Darbe

Gümrük Muhafaza Ekiplerimizce Ankara’da kaçak sigara üreticilerine yönelik düzenlenen operasyonda, kaçak olarak piyasaya sürülmek istenen 2 milyon 216 bin Türk lirası değerinde toplam 1 ton 875 kilogram tütün, 110 bin adet boş makaron ile 60 adet robot süpürge ele geçirildi.

23 Eylül 2022

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğümüz Tütün Özel Ekibi ve Ankara Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğümüz ekiplerince tütün ve tütün mamülleri kaçakçılığı ile mücadele çalışmaları kapsamında yürütülen istihbarat faaliyetleri neticesinde, Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan bir işyerinin kaçak sigara üretiminde depo olarak kullanıldığı bilgisine ulaşan ekipler söz konusu adresi yakın takibe aldı. Uzun süre söz konusu adresi gözlem altında tutan ekipler bütün bilgi ve belgeleri derleyerek operasyon için düğmeye bastı. Savcılık talimatı ve mahkemeden alınan arama kararıyla şüpheli adrese baskın düzenleyen muhafaza ekipleri kaçak ürünleri bir bir tespit etti.  Gerçekleştirilen operasyon neticesinde muhafaza ekiplerince yapılan detaylı aramada,  1 ton 875 kilogram tütün, 110 bin adet boş makaron ele geçirildi. Ayrıca şüpheli adreste sadece kaçak sigara üreticilerine darbe vurulmadı, yapılan aramalarda 60 adet robot süpürge de ele geçirildi.
 
Ekiplerimizin Ankara’da gerçekleştirdiği operasyonda ele geçirilen  toplam 1 ton 875 kilogram tütün, 110 bin adet boş makaron ile 60 adet robot süpürgeye kaçakçılıkla mücadele kapsamında el konurken; soruşturma Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam etmektedir.