Gümrük Muhafaza’dan Edirne’de Kaçakçılık Operasyonu

Gümrük Muhafaza ekiplerimizce Kapıkule Gümrük Kapısında gerçekleştirilen bir operasyonda, piyasa değeri yaklaşık 10 milyon olan, elektronik sigara, sigara kağıdı, sigara filtresi, sigara sarma makinası, sigara kartuşu, gps takip cihazı ve gözlüğe kadar geniş bir yelpazede binlerce kaçak eşyanın yurda girişi engellendi.

23 Eylül 2022

 
Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince sorumluluk sahasındaki Kapıkule Gümrük Kapısında gerçekleştirilen risk analizleri neticesinde bir tır şüpheli olarak değerlendirildi. Şüpheli tır X-Ray tarama cihazına yönlendirildi. Tarama sonucunda tırın dorsesinde şüpheli yoğunluk olan bölgeler  tespit edildi.  Daha sonra tır detaylı arama yapılmak üzere arama hangarına alındı.
 
Gümrük Muhafaza ekiplerimizce tırda didik didik arama yapıldı. Ortaya çıkan sonuç muhafaza ekiplerini bir kez daha haklı çıkardı. Yapılan aramada tırın halatının kesilerek daha sonra beyan harici yüklendiği tespit edilen 1 milyon 700 bin adet sigara kağıdı, 576 bin adet sigara filtresi,11 bin 790 adet elektronik sigara, 12 adet sigara sarma makinası, 360 adet sigara kartuşu, 490 adet GPS takip cihazı ve 2900 adet gözlük olmak üzere 18 çeşit  toplam 2 milyon 291 bin 552 adet muhtelif eşya ele geçirildi. Ele geçirilen kaçak eşyaların piyasa değerinin yaklaşık 10 milyon Türk Lirası olduğu belirlendi.
 
Gerçekleştirilen operasyonda, ticari eşya kaçakçılarına büyük bir darbe vurulurken olayla ilgili tır sürücüsü gözaltına alınmış olup, soruşturma Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam etmektedir.