Kapıkule Gümrük Kapısında Canlı Hayvan Yakalaması

Gümrük Muhafaza Ekiplerimizce Kapıkule Gümrük Kapısı’nda canlı horoz ve tavuk ele geçirerek farklı bir yakalama gerçekleştirdi

15 Mart 2022


 
Kapıkule Gümrük Kapısından Türkiye’ye giriş yapan Bulgaristan plakalı bir otomobil, yapılan risk analizi ve hedefleme faaliyetleri sonucu riskli görülerek x-ray tarama cihazına yönlendirildi. Bu sırada, Gümrük Muhafaza Ekiplerimiz tarafından yakalanacağını anlayan kaçakçılar, içerisinde hayvanların bulunduğu çantaları araçtan indirerek, canlı hayvanları gümrük sahasında kaderlerine terk ettiler.
Gümrük sahasında park halinde bekleyen araçların arasına saklanmış vaziyette çantalar içerisinde bulunan 34 tane canlı yavru horoz/tavuk gümrük muhafaza ekiplerinin dikkati sayesinde kurtarıldı.
Daha sonra gümrük sahasında kullanılan Kapalı Devre Kamera Sistemlerinde (CCTV) geriye dönük yapılan incelemede çantaları bırakan şahıs tespit edilerek söz konusu hayvanlar Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü binasına alındı.
Yakalanan canlı hayvanlara gerekli idari işlemler yapılmak üzere el konuldu. Olaya ilişkin soruşturmaya Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediliyor.