Gürbulak Sınır Kapısı’nda Rekor Düzeyde Uyuşturucu Yakalamaları

Gümrük Muhafaza ekiplerimizce bu yılbaşından günümüze kadar gerçekleştirilen seri operasyonlarda uyuşturucu tacirlerine geçit vermedi.

08 Haziran 2022

 

Gümrük Muhafaza ekiplerimizce gerçekleştirilen operasyonların başında Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen iki tır ve bir otobüs şüphe ve risk kriterleri çerçevesinde x-ray taramasına sevk edildi. Yapılan tarama sonrası araçların yakıt deposu, su tankı ve dorselerinin yan dolaplarında bulunan bidonlarda şüpheli yoğunluklara rastlandı. Narkotik dedektör köpeklerinin de dahil olduğu aramalarda, şüpheli bölgelerde yapılan fiziki kontrollerde rekor bir yakalamaya imza atan ekiplerce ilk tırda 1 ton 18 kilogram likit metamfetamin, ikinci tırda 622 kilogram likit metamfetamin ile yolcu otobüsünün yakıt deposunda ise 345 kilogram likit metamfetamin ele geçirildi.
Uyuşturucunun her türüyle mücadele eden Gümrük Muhafaza ekiplerimizce gerçekleştirilen 6 ayrı operasyonda 5 ton 542 kilogram esrar ile 118 kilogram eroin ele geçirildi.
Art arda devam eden operasyonların en dikkat çekeni ise bir yolcuda gerçekleşti. Gürbulak Gümrük sahası üzerinden Türkiye’ye giriş yapmak üzere gelen yabancı uyruklu bir şahıstan şüphelenen ekipler yolcuyu takibe aldı. Şüpheli ve heyecanlı hareketler sergileyen yolcu detaylı aramaya tabi tutuldu. Yapılan üst aramasında iç çamaşırına 22 kapsül Afyon sakızı gizlediği tespit edildi. Daha sonra sağlık kuruluşuna götürülen şahsın midesinde 29 kapsül daha tespit edilirken toplam 51 kapsül içerisinde 536 gram Afyon sakızı yakalandı.
Uyuşturucu türevi ilaçları da tespit eden ekipler gerçekleştirilen 4 ayrı operasyonda toplam 1364 adet uyuşturucu türevi ilaç ele geçirdi.