Gümrük Muhafazadan Gürbulak’ta Tarihi Sıvı Metamfetamin Yakalaması

Gümrük Muhafaza Ekiplerimiz Gürbulak Gümrük Kapısında, ülke tarihinin tek seferde ele geçirilen en yüksek miktarlı metamfetamin cinsi uyuşturucu yakalamasına imza attı. Gerçekleştirilen operasyonda şüpheli görülerek aranan bir tırda 1 Ton 18 kg ağırlığında sıvı metamfetamin ele geçirildi.

15 Mart 2022


Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğümüzce gümrük kapısına gelen araçlara ilişkin yapılan analizde, İran’dan gelerek ülkemize girmeye çalışan yabancı plakalı tır riskli olarak değerlendirildi. Şüpheli tır gümrük sahasına girdiği andan itibaren gözetim altına alındı ve gümrük işlemlerini yaptırmak üzere başvurduğunda X-Ray taramasına sevk edildi. X-Ray taramasında tırın mazot deposu, su tankı ve yan dolaplarında şüpheli yoğunluk tespit edildi. Detaylı kontrol için arama hangarına alınan tırda, narkotik dedektör köpekler eşliğinde yapılan aramada köpek de X-Ray görüntülerinde şüpheli yoğunluk tespit edilen bölgelere tepki verdi. Bunun üzerine aracın mazot deposu ve dolapları açıldığında içlerinde zulalı bölgeler olduğu anlaşıldı ve bulunan bidonlardan alınan örnek, uyuşturucu ve kimyasal madde tespit cihazıyla analiz edildiğinde metamfetamin maddesi tespit edildi. Gümrük muhafaza ekiplerimizce bu operasyonda yakalanan 1 ton 18 kilo sıvı metamfetamin ülkemizde bu güne kadar tek seferde ele geçirilen en büyük miktarlı sıvı metamfetamin olarak kayıtlara geçti.
Uyuşturucunun naklinde kullanın araca el konurken araç sürücüsü de gözaltına alındı. Olaya ilişkin olarak yürütülen geniş kapsamlı soruşturma Doğubeyazıt Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediyor.