Gümrük Muhafaza Eklerimiz Ankara’da 2,3 Tonluk Kaçak Tütün Sevkiyatını Engelledi

Gümrük Muhafaza ekiplerimizce Ankara’da kaçak sigara üreticilerine yönelik düzenlenen operasyonda bir kamyonetin kasasında sevk edilen 2 ton 330 kilogram ağırlığında kaçak tütün ele geçirildi.

16 Şubat 2022

Ankara Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğümüzce tütün ve tütün mamülleri kaçakçılığı ile mücadele çalışmaları kapsamında yürütülen istihbarat faaliyetleri neticesinde şüpheli bir araçla kaçak tütün sevkiyat yapılacağı bilgisi alındı. Yürütülen araştırmada şüpheli araç tespit edilerek takip altına alındı. Gözetim altındaki aracın tüm hareketleri izlendi. Gerçekleştirilen takip neticesinde araç uygun bir alanda dorduruldu ve operasyon için harekete geçildi. Sürücü araçtan indirilerek aracın arka kapaklarının acılması istendi. Aracın kasasında yapılan aramada karton kutular içerisinde 1’er kg’lık tütün paketlerin bulunduğu belirlendi.
 
Ele geçirilen tütün pakerleri İl Tarım Müdürlüğü yetkililerinin de katılımıyla incelendi. Söz konusu paketlere yapıştırılan bandrollerin yasal ve geçerli bandorller olmadığı, ürünlerin kaçak olduğu belirlendi. Operasyon neticesinde yaklaşık piyasa değeri 2 milyon TL olan toplam 2 ton 330 kg tütünün vergileri ödenmeksizin satışa sunulması engellenirken araç sürücüsü hakkında soruşturma başlatıldı.
 
Kentte, gümrük muhafaza ekiplerinin düzenlediği diğer bir operasyonda ise yine şüpheli bir araçta yapılan aramada yasadışı sarma sigara üretiminde kullanılan 170 bin adet makaron ele geçirildi.