Gümrük Muhafaza Ekiplerinden İlginç Yakalama

09 Eylül 2019

Uyuşturucu başta olmak üzere silah mühimmat, akaryakıt, tütün mamulleri, cep telefonu, tarihi eser gibi birçok farklı kaçakçılık türü ile başarıyla mücadele eden Gümrük Muhafaza Ekipleri, Sarp Gümrük Kapısında ilginç bir yakalamaya imza attı. Şüpheli görülerek Gümrük Muhafaza ekiplerince aranan bir Tır aracında 2500 adet su kaplumbağası ele geçirildi. 
 
Gürcistan’dan ülkemize gelen Türk plakalı bir TIR aracı Sarp Gümrük Kapısında riskli olarak değerlendi ve arama hangarına sevk edildi. Şüpheli TIR, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne bağlı ekiplerce kontrol ve incelemeye tabi tutuldu. Aracın dorsesinde gerçekleştirilen aramada, yemek dolabının içerine gizlenmiş vaziyette 12 adet koli tespit edildi. Söz konusu koliler açıldığında şaşırtan manzara ortaya çıktı. İçerisine hava girmesi için özel olarak hazırlanan kolilerde toplam 2500 adet su kaplumbağası ele geçirildi.
 
Ele geçirilen su kaplumbağaları Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Doğal Parklar Genel Müdürlüğü Artvin Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Piyasa değeri yaklaşık 142 Bin Türk Lirası olan 2500 adet su kaplumbağasını yasa dışı yollarla ülkemize sokmak isteyen şahıslar hakkında yürütülen adli soruşturmaya devam edilmektedir.