Gümrük Muhafaza Ekiplerimizden Kaçak Sigara Üreticilerine Operasyon

İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplermizce Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bulunan bir depoya gerçekleştirilen operasyonda, yasadışı sigara üretiminin en önemli ham maddelerinden olan binlerce makaron, rulo halinde sigara uç kağıdı ve sigara filtresi ele geçirildi.

11 Nisan 2022

Gümrük muhafaza ekiplerimizin saha araştırması ve istihbarat çalışması neticesinde Manisa-Turgutlu karayolu üzerinde bulunan bir adresin yasadışı sigara üreticileri tarafından depo olarak kullanıldığı tespit edildi. Söz konusu adresle ilgili istihbarat bilgileri toplanarak savcılıktan operasyon için izin alındı. Operasyon izninin alınması üzerine harekete geçen ekiplerce, şüpheli adreste bulunan depoya baskın düzenlendi. Depoda toplam 35 bin adet makaron, yaklaşık 50 milyon makaron üretiminde kullanılabileceği tespit edilen 1200 rulo sigara kağıdı ve 310 bin adet sigara filtresi yakalandı.
Gümrük muhafaza ekiplerimizin başarılı operasyonu sonucu ele geçirilen binlerce makaron, sigara kağıdı ve filtrelerin yasadışı sigara üretiminde kullanılması ve bu sigaraların yasadışı yollardan piyasaya sürülmesi engellendi.
Operasyonda yakalanan ve kaçak sigara üretiminde kullanılan ürünlere el konulurken 3 şüpheli hakkında yasal işlem başlatıldı. Soruşturma çok yönlü olarak devam ediliyor.