Gümrük Muhafaza Ekiplerimizden Elektronik Ürün Kaçakçılarına Büyük Darbe

Gümrük muhafaza ekiplerimizce İstanbul’da gerçekleştirilen başarılı operasyonda 45 milyon TL değerinde binlerce robot süpürge, cep telefonu, tv aparatları ve sigara dolum makinası gibi binlerce elektronik ürün ele geçirildi.

10 Ağustos 2022

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerimizce yürütülen kaçakçılıkla mücadele faaliyetleri kapsamında yapılan istihbarat çalışmaları neticesinde bazı elektronik ürünlerin ülkemizden transit geçmesi gerekirken yasadışı yollarla ülkemizde bırakılmaya çalışıldığı belirlendi.
 
Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Komuta Kontrol ve Operasyon Dairemizce koordine edilen operasyonda, araştırmayı daha da derinleştiren gümrük muhafaza ekiplerimizce söz konusu ürünlerin depolandığı birçok adres tespit edildi. Bütün bilgi ve belgeler titizlikle incelendikten sonra muhafaza ekipleri operasyon için düğmeye bastı.
 
İstanbul’da şüpheli olarak belirlenen ve farklı ilçelerde bulunan iş yeri ve depolara eş zamanlı operasyon düzenleyen gümrük muhafaza ekiplerimiz piyasa değeri 45 milyon TL’nin üzerinde olan toplamda 4.197 adet robot süpürge, 1.195 adet cep telefonu 3.690 adet TV Stick, 314 adet elektronik tüy toplayıcı, 319 adet epilasyon cihazı ve 1 adet sigara dolum makinesi yakaladı.
 
Gerçekleştirilen operasyonda yakalanan kaçak ürünlere el konurken olayla ilgili 10 şüpheli gözaltına alındı. Soruşturmalara ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde devam edilmektedir.