Gümrük Muhafaza Ekiplerimizce Uyuşturucuya Geçit Verilmedi

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen operasyonlarda 246,8 kilo kokain ve 226,9 kilo esrar ele geçirildi

10 Ağustos 2022

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü ekiplerimizce yurdun her noktasında uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadeleye kararlı bir şekilde devam edilmektedir. Bu kapsamda tüm gümrüklü yer ve sahalarda risk analizi ve kontrol faaliyetleri aralıksız sürdürülmektedir.
Bu çalışmalar çerçevesinde Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerimizce yapılan analiz ve kontrol çalışmaları neticesinde Dominik Cumhuriyetinden Kocaeli’ne gelen ve "deri" yükü taşıyan konteyner riskli bulundu. Açık denizlerden itibaren takip altına alınan konteynerin limana gelmesini müteakip muhafaza ekiplerimizin gerçekleştirdiği arama neticesinde konteynerde 246,8 kilo kokain cinsi uyuşturucu madde olduğu tespit edildi.
Bir diğer operasyon ise Edirne’de Kapıkule Gümrük Kapısında gerçekleştirildi. Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat ekiplerimizce ülkemize gelen bir tır aracı riskli olarak değerlendirildi ve X-Ray taramasına sevk edildi. X-Ray görüntülerinde şüpheli yoğunluklar tespit edilmesi üzerine detaylı olarak aranması için arama hangarına sevk edilen tırda, Narkotik Dedektör Köpekleri “CODİ” ve “VENÜS” de aynı noktalara tepki verdi. Bu noktalarda gerçekleştirilen aramalar sonucu yasal yük ile aynı renk ve boyutlarda yerleştirilmiş çuvallar içerisinde 226,9 kg esrar cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.
Yakalanan uyuşturuculara el konulurken olayla ilgili olarak soruşturmalar Gebze ve Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam etmektedir.