Gümrük Muhafaza Ekiplerimizce son günlerde gerçekleştirilen operasyonlarla kaçakçılara göz açtırılmıyor

Gümrük Muhafaza ekiplerimizin son dönemde gerçekleştirdiği operasyonlarda çikolata içinde esrardan kestane balına, klarnet kamışından gitar teline, cilt temizleme cihazlarından insan saçına, tespihten kozmetik ürünlere kadar çeşitli türlerde ticari kaçak eşya ele geçirildi.

28 Haziran 2022


Antalya Havalimanı'nda gerçekleştirilen ilk operasyonda, Antalya Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerimizin yaptığı risk analizinde şüpheli değerlendirilen yabancı uyruklu 1 yolcu takibe alındı. Şüpheli yolcuya ait valiz X-ray kontrolünden geçirildi. Daha sonra yapılan fiziki kontrolde çikolata içinde gizlenmiş macun esrar ele geçirildi.

Diğer bir operasyonda ise Gümrük Muhafaza ekiplerimiz İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda riskli olarak değerlendirilen 1 yolcuya ait valizi X-ray kontrolüne tabi tuttu. Yapılan taramada şüpheli yoğunluğa rastlayan muhafaza ekipleri, fiziki aramada toplam bin adet klarnet kamışı yakaladı. Başka bir yolcuya ait valizde profesyonel yüz bakım cihazları ele geçirildi.

Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerimizce Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapmak üzere gelen bir kamyonet riskli olarak değerlendirilip X-ray kontrolüne tabi tutuldu. Şüpheli yoğunluk tespit edilen noktalarda aracın doğal boşluklarına binlerce tıraş bıçağı gizlendiği tespit edildi.

Sarp Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından Sarp Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye girmek üzere gelen bir minibüste yapılan aramada, aracın yakıt deposuna gizlenmiş kestane balı ele geçirildi. Yine Sarp Gümrük sahasındaki 2 ayrı operasyonda 4 kilo 500 gram ağırlığında insan saçı ve 400 adet Rus taşı tesbih yakalandı. Gerçekleştirilen son operasyonda ise riskli görülerek aranan 1 TIR'da yasal yükün arasına gizlenmiş halde bulunan toplam 4 bin 500 gitar teli ele geçirildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerimizce gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili soruşturmalar Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde devam ediyor.