Gümrük Muhafaza Ekiplerimizce Esendere Gümrük Kapısında 512 kilo eroin ele geçirdi

Gümrük Muhafaza Genel Müdürlüğümüz Narkotik Suçlarla Mücadele Dairesince koordine edilen operasyonda Gümrük Muhafaza Ekiplerimizce Esendere Gümrük Kapısında 512 kilo eroin ele geçirdi.

14 Eylül 2022

 

 
Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğümüz envanterindeki analiz sistemlerini, ihbar ve istihbarat enstrümanlarını etkin bir biçimde kullanarak elde ettiği bilgileri taşra idarelerine iletiyor, sahadaki gümrük muhafaza personelimizn yoğun çalışmalarıyla uyuşturucuyla mücadele faaliyetlerini hız kesmeden sürdürüyor. Türkiye genelinde gümrük kapılarından ülkemize giriş/çıkış yapan araçlar risk faktörleri gözetilerek sürekli analiz ediliyor.
Sistemlere şüpheli olarak işlenen şahıslardan birinin ülkeye getireceği araca ilişkin alınan uyarı Esendere Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğümüze iletildi. Esendere Gümrük Sahasına giriş yapan TIR gümrük muhafaza ekiplerince takip edilerek x-ray taramasına yönlendirildi. Yapılan taramada tespit edilen yoğunluk farkları işaretlendi ve arama hangarına getirilen narkotik dedektör köpek marifetiyle arama başlatıldı. Narkotik dedektör köpeğin de yüke tepki vermesi üzerine araç boşaltıldı ve yapılan detaylı aramada paketlerden bazılarının farklı ağırlıkta ve işaretli olduğu görüldü.
 Esendere Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince alınan numunelerin uyuşturucu ve kimyasal madde tespit cihazıyla yapılan ön analizinde maddenin eroin olduğu anlaşıldı. Yapılan tespit sonucunda yasal yükün içerisinde gizlenmiş vaziyette toplam 512 kilo eroin ele geçirildi.
Konuyla ilgili olarak üç farklı ilde yürütülen operasyonlarda olayla bağlantılı olan şüpheliler gözaltına alındı.
Olayla ilgili soruşturmaya çok yönlü olarak devam edilmektedir.