Gümrük Muhafaza Ekiplerimiz Habur Gümrük Kapısında Uyuşturucu Kaçakçılarına Geçit Vermedi

Gümrük Muhafaza Ekiplerimizce Habur Gümrük Kapısında gerçekleştirilen operasyonda, bir yolcu otobüsündeki bidonlara gizlenerek ülkemize sokulmak istenen 57 kg uyuşturucu ele geçirildi.

04 Şubat 2022

 

Habur Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğümüzce sorumluluk sahasına gelen araçlara ilişkin yapılan analizde, yabancı plakalı bir yolcu otobüsü riskli olarak değerlendirildi. Öncelikle X-Ray tarama cihazına sevk edilen araç, daha sonra da arama hangarına alınarak narkotik dedektör köpeklerle kontrol edildi. Alfa ve Akrep isimli iki narkotik dedektör köpeğinin de araç bagaj bölümüne tepki vermesi üzerine bu bölümler açılarak arandı. Bagajda bulunan 3 adet mavi renkli bidon şüphe çekti. Bunun üzerine bidonlardaki sıvının analiz edilmesi karar verildi. Bidonlardaki kristalize sıvı çözeltiden alınan numunenin uyuşturucu ve kimyasal madde tespit cihazı ile yapılan analizinde Metanfetamin hidroklorür cinsi uyuşturucu olduğu belirlendi.

Operasyon sonucu ele geçirilen toplam 57 kg Metamfetamin cinsi uyuşturucuya ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında yabacı uyruklu iki şahıs göz altına alınırken uyuşturucunun naklinde kullanılan otobüse de el konuldu.