Akaryakıt Özel Ekibimiz Başarılı Bir Operasyon Daha Gerçekleştirdi

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Özel Ekibimizce başarılı bir operasyon daha gerçekleştirildi.

11 Nisan 2022

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Akaryakıt Kaçakçılığıyla Mücadele Özel Ekibimiz akaryakıt kaçakçılığı yönünden riskli olarak değerlendirilen bayilere yönelik bir çalışma planladı. Bütün hazırlıkları tamamlayan ekipler operasyon için düğmeye bastı. Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğümüz ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire ekiplerinin katılımıyla riskli olarak değerlendirilen 3 akaryakıt istasyonuna eşzamanlı operasyon gerçekleştirildi.
Ekiplerin eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği operasyonlarda 3 ayrı akaryakıt istasyonunda pompa, yazarkasa ve otomasyon sistemleri devre dışı bırakılarak kaçak akaryakıt satılmasını sağlayan düzenek ortaya çıkartıldı. Bu düzenekle istenildiğinde kayıt dışı akaryakıtın, istenildiğinde ise yasal akaryakıtın verilerek ekiplerin denetimi esnasında istasyonun yasal çalışıyor izlenimi verildiği ortaya çıkarıldı. Söz konusu operasyonlar neticesinde 3 akaryakıt istasyonunda tespit edilen usulsüzlüklerle ilgili adli ve idari mercilerce soruşturma başlatıldı.
Kaçak akaryakıt satışını önlemek amacıyla Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Özel Ekibimizin kayıt dışı ve kaçak akaryakıt satışının önlenmesine yönelik denetimleri etkin bir şekilde sürdürülmektedir. Akaryakıt sektöründe usulsüzlük yaparak haksız kazanç sağlayan ve rekabet ortamını bozan firmaların engellenerek yasal faaliyet yürüten akaryakıt bayilerinin korunması amaçlanmaktadır.