Muhafaza Ekiplerimiz Habur’da Sıra Dışı Yakalamalar Gerçekleştirdi.

Gümrük Muhafaza ekiplerimiz kaçakçılıkla mücadele amacıyla yürüttükleri kontroller esnasında ilginç yöntemlerle karşılaşıyor. Geride bıraktığımız 2022 yılında Habur Gümrük Kapısında ülkeye sokulmak istenen muafiyet fazlası eşyaları titiz çalışma ve dikkati neticesinde tespit eden ekiplerce beklenmedik yerlere gizlenen en yeni model cep telefonlarından sigaraya çok sayıda eşya ele geçirildi.

09 Ocak 2023
 
 
 


 
Muafiyet fazlası eşyasını ülkeye sokma planlarıyla bu kadarı da pes dedirten yöntemler kullanan şahıslar Gümrük Muhafaza ekiplerince tespit edildikten sonra söz konusu beyan dışı ve vergiye tabi eşyalara ekipler tarafından el konuldu. Tostun içine, yağ tenekesine, tabakların arasına, montun kapüşonuna, şahsın vücuduna saklanan cep telefonları; araç stepnesinden, termostan, yolcu vücudundan, valiz astarından, çikolata ve kahve kutularından çıkan binlerce paket sigara yakalandı.  Birçok farklı yöntem denense de Gümrük Muhafaza ekipleri bütün dikkati ve özeniyle kaçakçılara geçit vermedi ve tespiti kolay yapılamayacak cinsten olan yöntemleri gün yüzüne çıkardı.
 
Irak’a açılan Habur Gümrük Kapısı günlük yolcu giriş çıkışlarının oldukça yoğun şekilde yapıldığı, Muhafaza ekiplerinin en yoğun çalıştığı yerlerden birisi olsa da kaçakçılığın her türlüsüyle mücadele kararlı şekilde devam ediyor.  Kaçakçılıkla mücadele kapsamında risk analizi, istihbarat çalışmaları, saha devriye ve rutin kontroller gerçekleştiren ekiplerce 7 gün 24 saat kişi, eşya ve taşıtların takibi ve kontrolü sürdürülüyor.