GÜMRÜK MUHAFAZADAN TOPLUM SAĞLIĞINA TAM DESTEK

Ticaret Bakanlığına bağlı Ankara Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerimizce gerçekleştirilen operasyonda, yaklaşık 12 milyon Türk Lirası değerinde, kıyılmış tütün ve makaron ele geçirildi.

18 Mart 2024




Gümrük Muhafaza ekiplerimizce yapılan risk analizi çalışmaları ve saha araştırmaları neticesinde, Ankara ilinde bir depoda ve depo önünde bulunan şüpheli bir araçta gerçekleştirilen aramada, yaklaşık değeri 12 milyon Türk Lirası olan, 2 milyon 532 bin 600 adet/dal bandrolü bulunmayan, doldurulmuş makaron ile bandrolü yıprandığı ve tam olarak yapıştırılmadığı tespit edilen 333 koli içerisinde 2 bin 664 kilogram kıyılmış tütün cinsi eşya ele geçirildi.
 
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimatlar doğrultusunda söz konusu eşyaya el konularak şüphelilere ilişkin tahkikat başlatıldı.
 
Toplum sağlığını ve ülke ekonomisini tehdit eden, haksız rekabet ortamı yaratarak piyasa işleyişini sekteye uğratan her türlü kaçakçılık faaliyeti ile mücadele, Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrük Muhafaza birimlerimizce, 7 gün 24 saat kesintisiz ve özverili bir şekilde sürdürülüyor.