YASAL TİCARET, GÜMRÜK MUHAFAZA KORUMASINDA!

Ticaret Bakanlığına bağlı Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerimizce gerçekleştirilen operasyonda yaklaşık 240 milyon TL değerinde ticari eşya yakalaması gerçekleştirildi.

18 Mart 2024





Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelimizce yapılan istihbari çalışmalar takibe alınan bir konteynerin geçici depolama alanına gitmek üzere limandan çıkış yaptıktan sonra üzerinde aynı numara yazan başka bir konteyner ile değiştirildiği tespit edildi. Akabinde X-ray taramasına sevk edilen ikiz konteynerde şüpheli yoğunluk tespiti üzerine, konteynerde detaylı arama gerçekleştirildi. Detaylı arama sonucunda, yaklaşık değeri 240 milyon Türk Lirası olan çeşitli türlerde ticari eşya ele geçirildi. 
 
Cumhuriyet Başsavcılığından alınan talimata istinaden eşyaya el konulmuş olup şüpheli şahıslar hakkında başlatılan soruşturma işlemleri devam etmektedir.
 
Gümrük Muhafaza ekiplerimizce, vergi kaçırılmak suretiyle ticareti baltalayarak ülke ekonomisini tehdit eden ve haksız rekabet ortamı oluşturan her türlü yasa dışı faaliyetle mücadele hız kesmeden sürdürülmekte, yasal ticaret erbabının hakları gümrüklerde 7 gün 24 saat muhafaza edilmektedir.