Mersin Limanı’nda Kilolarca Kokain Ele Geçirildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerimizce Mersin Limanı’nda bir konteynere yönelik gerçekleştirilen operasyonda 56 kilogram kokain ele geçirildi.

17 Ocak 2023


Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünde görevli ekiplerce gerçekleştirilen risk analizi ve hedefleme çalışmaları kapsamında, Ekvator’dan gelen gemi yakın takibe alındı. Geminin limana yanaşmasından itibaren ekiplerce belirlenen şüpheli konteyner an be an izlenerek liman sahasına indirildikten sonra x-ray taramasından geçirildi. Tarama neticesinde şüpheli yoğunluk tespit edilirken narkotik dedektör köpekler eşliğinde arama gerçekleştirildi. Şüpheli yoğunluk tespit edilen bölgelere dedektör köpeklerin de yoğun tepki göstermesi üzerine söz konusu kısımlar detaylı bir şekilde aramaya tabi tutuldu. Arama neticesinde konteynerin soğutucu kısmına zulalanmış vaziyette çok sayıda paket bulundu. Alınan numune uyuşturucu ve kimyasal tespit cihazında analiz edildiğinde maddenin kokain olduğu ortaya çıktı. Yapılan ölçümler neticesinde 56 kg kokain ele geçirildi.
 
Gümrük Muhafaza Teşkilatının, gençleri hedef alarak toplum sağlığına ve yapısına tehdit oluşturan zehir tacirlerine yönelik üst üste gerçekleştirilen başarılı operasyonlarıyla yasa dışı uyuşturucu madde ticaretine yönelik kararlı duruşu devam etmektedir.

Olayla ilgili soruşturma Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam etmektedir.