Kapıkule’de Uyuşturucuya Geçit Yok.

Gümrük Muhafaza ekiplerimizin Kapıkule Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirdiği operasyon neticesinde kilolarca esrar ele geçirildi. Sürücü kabinindeki pek çok yere paketler halinde saklanan uyuşturucuya ekiplerce el konuldu.

30 Ocak 2023


Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri kaçakçılıkla mücadele kapsamında şüpheli görülen TIR’ları kontrolden geçirdiği esnada bir araç yakın takibe alındı. Polonya’dan yola çıkan ve Bulgaristan üzerinden ülkemize giriş yapacak olan TIR x-ray taramasından geçirilmesinin ardından, tarama görüntülerinde şüpheli yoğunluklar olduğu tespit edildi. Şüpheli yoğunluğun sürücü kabinini işaret ettiğinin görülmesinin ardından ekiplerce gerçekleştirilen kapsamlı aramaya narkotik dedektör köpekler de eşlik etti. Sürücü kabinine giren narkotik dedektör köpeklerin tepki göstermesi üzerine kabinin her noktası ekiplerce tek tek incelendi. Yapılan detaylı arama neticesinde sürücü kabinin muhtelif bölümlerine paketler halinde saklanmış vaziyette 11 kilogram esrar ele geçirildi.
 
2023 yılının ilk ayı itibarıyla  yakalanan uyuşturucu miktarı toplam 1 ton 75 kg’a ulaştı.

Uyuşturucuya yönelik mücadelede kararlı bir irade ortaya koyan Gümrük Muhafaza ekiplerimiz, zehir tacirlerine yönelik verilen mücadeleyi her koşulda devam ettiriyor.