Kapıkule’de Binlerce Kaçak Elektronik Sigara Ele Geçirildi

Gümrük Muhafaza Ekiplerimizce, Kapıkule Gümrük Kapısından ülkemize giriş yapacak olan bir tırın riskli görülmesi üzerine yapılan aramada 13 milyon 220 bin lira değerinde kaçak elektronik sigara ve aksamı ele geçirildi.

11 Eylül 2023




Gümrük Muhafaza Ekiplerimiz, kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürüttükleri risk analiz ve hedefleme çalışmaları neticesine Kapıkule Gümrük Kapısından ülkemize giriş yapmak isteyen tırı mercek altına aldı. Bakanlığın sistemleri üzerinden gerçekleşen analizler sonucu riskli görülen araç sistem üzerinden x-ray tarama sistemine sevk edildi. Yapılan tarama neticesinde araçta şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine araç fiziki arama işlemi için arama hangarına alındı. Ekiplerimizce yapılan aramada yasal yükün üzerine konulmuş vaziyette, gümrüğe beyan edilmeyen ve ülkemize ithali yasak olan toplam 18 bin 600 adet elektronik sigara, 860 adet elektronik sigara başlığı ve 5 bin 200 adet elektronik sigara atomizeri ele geçirildi. El konulan eşyaların piyasa değerinin 13 milyon 220 bin lira olduğu tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma Edirne Cumhuriyet Savcılığı nezdinde devam etmektedir.
 
Gümrük Muhafaza Ekiplerimiz kaçakçılıkla mücadele kapsamında titiz ve özverili çalışmaları neticesinde ülkemize yasal olmayan yollarla getirilmeye çalışılan, halk sağlığını etkilemeye yönelik yapılan kaçakçılık girişimlerinin önüne geçmeye devam etmektedir.