Kapıkule Gümrüğünde Piton Operasyonu

Bakanlığımız Gümrük Muhafaza ekiplerimizce Kapıkule Gümrük Kapısında yürütülen operasyonda 2’si ölü vaziyette 33 adet piton ele geçirildi. Yılanlar Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teslim edilerek koruma altına alındı.

22 Aralık 2023




Gümrük Muhafaza ekiplerimizce Bulgaristan üzerinden ülkemize giriş yapan bir yolcu trenine yönelik kaçakçılıkla mücadele kapsamında başlatılan çalışmalar ilginç bir operasyona sahne oldu. Trene yönelik detaylı fiziki arama gerçekleştiren ekipler yataklı vagona ait bir kompartımandaki yatağın altında, bir montun içerisine gizlenerek getirilmiş canlı yılanların olduğunu tespit etti. Yapılan incelemelerde 31’i canlı 2’si ölü vaziyette toplam 33 adet piton cinsi oldukları belirlenen yılanlara el konuldu.
 
Olayla ilgili şüpheli şahsa yönelik Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerimizce başlatılan işlemlerin beraberinde, söz konusu pitonlar Doğa Koruma ve Milli Parklar Edirne İl Şube Müdürlüğü yetkililerine teslim edilerek koruma altına alındı.
 
Geçtiğimiz haziran ayında Kapıkule’de benzer bir operasyon yürüterek 32 adet piton ele geçiren ekiplerimiz, son gerçekleşen başarılı operasyonla birlikte canlı hayvan kaçakçılığına yönelik kararlı duruşunu bir kez daha gösterdi.
 
Olaya dair soruşturma Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediyor.