Gümrük Muhafazadan Adana’da Kaçak Sigara Üreticilerine Büyük Darbe.

Gümrük Muhafaza Ekiplerimizce Adana’da kaçak sigara üreticilerine yönelik düzenlenen operasyonda toplam 1 milyon 125 bin adet doldurulmuş makaron ele geçirildi.

15 Haziran 2023


Gümrük Muhafaza Ekiplerimiz ülkenin dört bir yanında gece gündüz demeden kaçakçılıkla mücadeleye devam ediyor. Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğüne bağlı Tütün Özel Ekibi ve Adana Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekiplerince tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığı ile mücadele çalışmaları kapsamında yürütülen faaliyetlerde, Adana ili organize sanayi bölgesinde park halinde bulunan bir araçta yüklü miktarda tütün mamulü olabileceği bilgisine ulaşan ekipler söz konusu aracı yakın takibe aldı. Operasyon için hazırlıklarını tamamlayan muhafaza ekipleri harekete geçti. Şüpheli araçta ortaya çıkan manzara şaşırtmadı. Yapılan detaylı aramada piyasaya sürülmek üzere hazırlanmış 1 milyon 125 bin adet doldurulmuş makaron ele geçirildi. Yakalanan kaçak makaronların 1 milyon 662 bin lira değerinde olduğu anlaşıldı.
 
Gerçekleştirilen başarılı operasyonla kaçak sigara üreticilerine büyük darbe vurulurken ele geçirilen doldurulmuş makaronlara el konuldu. Olaya ilişkin soruşturma Adana Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde çok yönlü olarak devam etmektedir.