Gümrük Muhafaza Ekiplerimizden Uyuşturucu Tacirlerine Operasyon.

Gümrük Muhafaza ekiplerimizce Bulgaristan’dan Türkiye’ye giriş yapmak üzere Dereköy Gümrük Kapısı’na gelen bir araca yönelik yürütülen operasyonda skunk türü esrar ele geçirildi.

09 Ocak 2023

Bulgaristan’dan ülkemize girmek üzere gümrük sahasına gelen araç tescil işlemleri sonrasında Gümrük Muhafaza ekiplerince x-ray taramasına sevk edildi. Kontrol öncesinde araçta herhangi yasak veya kaçak eşya olup olmadığı sorulan araç sürücüsünün bu tür bir eşya bulunmadığını belirtmesinin ardından aracı x-ray taramasına alan ekipler tarama neticesinde araçta şüpheli yoğunluklar bulunduğunu tespit etti. Bunun üzerine ekipler aracı detaylı kontrol etmek üzere arama hangarına alırken narkotik dedektör köpek Blacky de kontrol işlemine katıldı. Blacky’nin hassas burnuyla aracı kontrol ettiği esnada verdiği tepkiler üzerine bu bölgeler ve diğer şüpheli görülen kısımlar detaylıca arandı. Yapılan arama neticesinde koltukların ve bagaj taban döşemelerinin altında kalan ve kaynak yapılarak oluşturulmuş bölümlerde gizlenmiş vaziyette toplam 70 kg skunk türü uyuşturucu ele geçirildi.
 
Skunk, esrarın hammaddesi olan hint kenevirinin laboratuvar ortamında diğer uyuşturucu maddelerle hibritleştirilerek elde edilen esrar türevi bir uyuşturucu madde olarak biliniyor.
 
Toplum sağlığını tehdit eden, özellikle gençleri hedef alarak bataklığın içine çekmek isteyen ve bu uğurda her türlü yöntemi denemekten imtina etmeyen uyuşturucu tacirlerine Gümrük Muhafaza ekiplerinin başarılı bir operasyonuyla bir darbe daha indirildi. Olayla ilgili soruşturma Savcılık nezdinde devam ediyor.