Gümrük Muhafaza Ekiplerimiz Tütün Kaçakçılarına Göz Açtırmıyor.

Gümrük Muhafaza Ekiplerimiz 905 adet elektronik sigara aksam ve parçası ile 6400 paket elektronik sigara tütünü ele geçirildi.

09 Aralık 2022


 



Gümrük Muhafaza Ekiplerimiz Sarp ve Habur Gümrük Kapıları ile Antalya Havalimanı’nda yaptığı operasyonlarla tütün kaçakçılarına göz açtırmadı. Ekiplerin risk analizi ve istihbarat çalışmaları, saha devriyesi ve rutin kontrolleri neticesinde şüpheli olarak belirlenen şahıslar ve araçlar ekiplerce mercek altına alındı. Yakın takibe alınan şahısların eşyası ve araçlar gümrük kontrol noktalarında X-Ray taramasından geçirildi. Tarama neticesinde şüpheli yoğunlukların tespiti üzerine detaylı kontrole gidildi. Bunun üzerine şüpheli görülen eşya ve araçlar titizlikle incelendi. Muhafaza ekiplerinin şüpheli eşya ve araçlarda gerçekleştirdiği detaylı aramalar neticesinde yaklaşık 810 bin TL değerinde 905 adet elektronik sigara aksam ve parçası ile 6400 paket elektronik sigara tütünü ele geçirildi.
 
Gümrük Muhafaza ekipleri başarılı operasyonlarıyla tütün kaçakçılarına bir darbe daha vururken, yakalanan elektronik sigara ve aksamlarıyla elektronik sigara tütünlerine el konuldu. Şüpheliler hakkında başlatılan soruşturmalar ilgili Savcılıklar nezdinde çok yönlü olarak devam etmektedir.