Gümrük Muhafaza Ekiplerimiz Esendere’de Uyuşturucuya Geçit Vermedi.

Gümrük Muhafaza Ekiplerimizce Esendere Gümrük Kapısında gerçekleştirilen operasyonda 12 kilo morfin ele geçirildi.

31 Mayıs 2023


Esendere Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda, yapılan rutin kontroller esnasında İran’ dan ülkemize giriş yapmak üzere gelen bir araç  şüpheli olarak değerlendirilip detaylı aramaya sevk edildi. Narkotik dedektör köpeklerinden “Toros” ve “Rıta”nında katıldığı fiziki aramada karşılaşılan manzara, muhafaza ekiplerinin şüphelerini haklı çıkardı.
Araçta yapılan detaylı aramalarda çuvallar içerisinde bulunan bazı karpuzların olağan dışı ağırlık ve görüntüye sahip olduklarını tespit eden ekipler akılalmaz yöntemlere başvuran kaçakçılara geçit vermedi.4 adet karpuzun içlerinin boşaltılarak yerine uyuşturucu konulduğu ve yeniden bir bütün haline getirilerek normal karpuzlar ile karıştırıldığı tespit edildi. Böylelikle Muhafaza Ekipleri 4 adet boş karpuzun içerisinde önce bez torbalara ardından streç filme sarılmış halde 12 pakette toplam 12 kilo MORFİN ele geçirdi.
 
Zehir tacirlerine geçit vermeyen gümrük muhafaza ekipleri, gerçekleştirilen  operasyonda şüpheli şahıslar hakkında adli işlem başlattı. 1 şahıs tutuklanarak cezaevine gönderildi.