Bebek Bezlerinin Arasına Uyuşturucu Gizlediler.

Gümrük Muhafaza ekiplerimizce Kapıkule Gümrük Kapısı’na gelen bir TIR aracında yüzlerce kilo uyuşturucu madde ele geçirildi.

06 Aralık 2022





Bakanlığımızca kullanılan sistemler üzerinde riskli olarak işaretlenen araçlardan biri Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünde görevli Gümrük Muhafaza ekiplerince Kapıkule Gümrük Kapısından giriş yaptığı andan itibaren takibe alındı.
 
Rutin kontrol yapıldıktan sonra bebek bezi taşıdığı beyan edilen TIR, X-Ray taramasına yönlendirildi. Yapılan taramada yükün arasında farklı yoğunluklar olduğu görüldü ve bu alanlar X-Ray operatörlerince işaretlendi. Araç muhafaza memurları refakatiyle arama hangarına alındı.  Narkotik dedektör köpekler eşliğinde gerçekleştirilen detaylı aramada köpeklerin tepki vermesi üzerine bebek bezi kolilerinin arasına gizlenmiş paketlerden alınan örnekler uyuşturucu ve kimyasal madde tespit cihazıyla analiz edildi ve ele geçirilen maddelerin esrar, kokain ve ecstasy olduğu ortaya çıktı.
 
141 kilogram 324 gram esrar, 296 kilogram 356 gram ecstasy ve 4 kilogram 764 gram kokaine el konulurken, aracın sürücüsü gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde çok yönlü olarak devam etmektedir.

Uyuşturucu kaçakçılığıyla kararlı mücadelesini sürdüren gümrük muhafaza ekiplerimizin dikkati, özenli analiz ve istihbari çalışmalarının gelişmiş teknik kapasiteyle birleşmesi sayesinde yüzlerce kiloluk uyuşturucu maddenin ülkeye girişi önlendi. Halk sağlığını ve toplumsal yapıyı tehdit eden zehir tacirleriyle mücadele 7 gün 24 saat durmaksızın sürdürülmektedir.