Finlandiya Gümrük İdaresi Heyeti Genel Müdürmüz Sayın Abdullah SOYLU'yu Ziyaret Etti.

Finlandiya Gümrük İdaresi Gümrükler Muhafaza Genel Müdürü ve Helsinki Havalimanı Gümrük Muhafaza Müdürü, Genel Müdürümüz Sayın Abdullah Soylu’yu ziyaret etti.

11 Ekim 2019

Finlandiya Gümrük İdaresi yetkilileri, iyi uygulamaları yerinde görmek ve görüş alış verişinde bulunarak iki ülke arasındaki iş birliğini arttırmak üzere Komuta Kontrol ve Operasyon Dairemizce hazırlanan ve 2 gün süren program kapsamında bir dizi etkinliğe katılmak üzere Ankara’ya geldi. Programın İlk gününde Genel Müdürümüz Sayın Abdullah SOYLU’yu makamında ziyaret eden yetkililer kaçakçılıkla mücadele konusunda yürüttüğümüz çalışmalar hakkında bilgi aldı ve ziyaret sonrasında Komuta Kontrol Merkezimize geçerek  burada kullanılan sistemleri inceledi.
 
Programın ikinci gününde ise Dünya Gümrük Örgütü tarafından Bölgesel Eğitim Merkezi olarak ilan edilen Köpek Eğitim Merkezimize ve Esenboğa Havalimanına birer ziyareti gerçekleştirildi. Köpek Eğitim merkezinde incelemelerde bulunan Finlandiyalı yetkililere, burada yetiştirilen köpekler ve yapılan eğitimler hakkında bilgi aktarılırken; söz konusu heyete Esenboğa Havalimanı ziyaretinde havalimanında yürütülen gümrük muhafaza hizmetleri ve kaçakçılıkla mücadele faaliyetlerine ilişkin bilgilendirmede bulunuldu.