Zehir Tacirlerinin Akıl Almaz Yöntemi

Gümrük Muhafaza ekiplerimizce İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirilen operasyonda bir kargo gönderisinin içerisinden çıkan ve üretim esnasında içlerine uyuşturucu yerleştirildiği tespit edilen suntalarda 80 kilo afyon sakızı ele geçirildi.

13 Haziran 2023


Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü koordinasyonunda İstanbul Havalimanı’nda yürütülen çalışmalar sonucu, yurt dışından İstanbul Havalimanı’na gelen bir kargo gönderisi ekipler tarafından incelemeye alındı. Narkotik dedektör köpekler marifetiyle aramaya tabi tutulan gönderiye köpeklerin tepkiler verdiği görülmesi üzerine detaylı fiziki arama başlatıldı. Açılan kargoda mobilya imalatında kullanılan türde çok sayıda sunta bulunduğu görüldü. Ekipler tarafından uyuşturucu madde gizlendiği şüphesiyle suntalardan birisi kesildi. Yapılan incelemede suntanın iç kısmına macun kıvamında maddeler yerleştirildiği tespit edilirken, benzer şekilde diğer suntaların içlerinde de aynı maddeler olduğu anlaşıldı. Maddelerden alınan numunenin uyuşturucu test kitiyle analiz edilmesi neticesinde afyon sakızı olduğu belirlendi. Afyon sakızlarını teker teker bulundukları yerden çıkaran Gümrük Muhafaza ekiplerinin başarılı operasyonu sonucu toplam 80 kilo afyon sakızı ele geçirildi.
 
Muhafaza ekiplerinin tespit ve araştırmaları neticesinde söz konusu suntaların üretimleri esnasında içlerine uyuşturucu yerleştirildiği, uyuşturucunun dışarıdan bakılmayla belli olmadığı ve bu yöntemle gizlendiği ortaya çıkarıldı.

Gümrük Muhafaza ekiplerimizce  genişletilen operasyonda, kargonun alıcısına yönelik yürütülen çalışmalar sonucu 5 kişi göz altına alınırken 1 kişi cezaevine gönderildi. Olaya dair soruşturma Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam etmektedir.  
 
Gelişmiş teknik ve beşeri altyapısının oluşturduğu güçlü tespit ve operasyon yetisi sayesinde Gümrük Muhafaza ekiplerimiz kaçakçılıkta kullanılan en zorlu yöntemleri tespit ederek kaçakçılara göz açtırmıyor, uyuşturucuyla mücadele kararlılıkla ve taviz vermeksizin devam ediyor.