Süs Eşyası Görünümündeki Uyuşturucuya Gümrük Muhafaza Geçit Vermedi.

Gümrük Muhafaza ekiplerimiz İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirdiği operasyonda metamfetaminden üretilen süs eşyası ele geçirildi.

11 Nisan 2023



 Gümrük Muhafaza ekiplerimizin uyuşturucuyla mücadele kapsamında gerçekleştirdiği operasyonlara bir yenisini daha eklerken zehir tacirlerinin kullandığı yöntem adeta pes dedirtti. İstanbul Havalimanı kargo biriminde ekiplerce gerçekleştirilen risk analizi çalışmaları neticesinde, yurt dışına gideceği belirlenen bir kargo gönderisi incelemeye alındı. Riskli değerlendirilen ve uyuşturucu olabileceğinden şüphelenilen kargo gönderisi narkotik dedektör köpekler marifetiyle aramaya tabi tutuldu. Dedektör köpeklerin tepki vermesi üzerine açılan gönderinin içerisinde iki adet süs eşyası olduğu görüldü. Kutuda başka bir şey bulunmaması ve köpeklerin gösterdiği tepki üzerine eşyalarda uyuşturucu olabileceği ihtimalini göz önüne alınarak süs eşyaları uyuşturucu testine tabi tutuldu. Yapılan analiz sonucu eşyaların malzemesinde metamfetamin kullanıldığı, uyuşturucu madde kullanılarak yapıldığı tespit edildi ve toplamda 6 kilo 450 gram ağırlığında süs eşyası görünümünde metamfetamin ele geçirildi. Olayla ilgili soruşturma Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam etmektedir.
 
Yutma, emdirme gibi yöntemlerin yanında uyuşturucunun süs eşyasına harç olarak kullanılması zehir tacirlerinin bu konuda sınır tanımadığını gösterirken, Gümrük Muhafaza ekipleri tespit edilmesi bu zorlu yöntemlere rağmen gelişmiş teknik ve beşeri kapasitesiyle bu yöntemleri bir bir açığa çıkarıyor, uyuşturucuya yönelik mücadelesini taviz vermeden devam ettiriyor.