Kapıkule’de Gümrük Muhafaza Ekipleri Kaçakçılığa Geçit Vermedi.

Kapıkule Gümrük Kapısı’nda Gümrük Muhafaza Ekiplerimizin gerçekleştirdiği operasyonda yüklü miktarda elektronik sigara cinsi eşya ve gıda takviyesi ele geçirildi.

02 Haziran 2023


Gümrük Muhafaza Ekiplerimiz Kapıkule Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirdiği operasyonda kaçakçıları kıskıvrak yakaladı.

Türkiye’ye giriş yapmak amacıyla Kapıkule Gümrük Kapısına gelen bir araç risk analizleri kapsamında riskli görülerek X-ray tarama sistemine sevk edilmesinin ardından tarama işlemi neticesinde şüpheli yoğunluklar tespit edildi. Ardından araç ekipler tarafından detaylı aranmak üzere arama hangarına alındı. Fiziki arama esnasında araçtaki tüm koliler tek tek incelendi. Araçta, giyim eşyası, oyuncak ve çeşitli mobilya eşyası olarak beyan edilen kolilerin içerisine çok sayıda elektronik sigara ve gıda takviyesi cinsi eşya yerleştirildiği tespit edildi. Gümrük Muhafaza ekiplerinin yurda kaçak ürün sokma oyununu bozduğu operasyon neticesinde ülkemize ithal edilmesi yasak ve satılması yasak olan toplam 15.400 adet elektronik sigara ve buna ilaveten 387 adet sporcuların kas geliştirmede kullandığı gıda takviyesi cinsi eşya ele geçirilmiştir. Yakalanan kaçak eşyanın piyasa değerinin yaklaşık 7.400.000 TL olduğu belirlenmiştir. Olayla ilgili soruşturma Edirne Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı nezdinde devam etmektedir.

 
Gümrük Muhafaza Ekiplerimiz kaçakçılıkla mücadele noktasında sarf ettiği gayret ve kararlılık ile kaçakçılara meydan vermeyeceğini bir kez daha göstermiştir.