Erenköy’de Tonlarca Kaçak Eşya Ele Geçirildi.

İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyonda 14 ton ağırlığında kaçak eşya ele geçirildi. Yakalanan kaçak eşyanın değeri 4 milyon TL olarak belirlendi.

04 Temmuz 2023


 



Gümrük Muhafaza Ekiplerimiz kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalarda gerçekleştirilen geniş kapsamlı operasyonlarına bir yenisini daha ekledi. Yürütülen operasyonda, Hollanda çıkışlı ülkemize gelen bir tırın getirmiş olduğu tonlarca ağırlıktaki eşya incelemeye alındı. İstanbul’da Erenköy gümrük sahasına gelen araçtaki eşyalar Bakanlığımızın gelişmiş teknoloji ve sistemlerinde yapılan sorgulamalarda riskli olarak değerlendirildi. Belgelerine bakıldığında zati eşya, ev eşyası şeklinde beyan edildiği görüldü. Fakat yapılan fiziki kontrollerde, çok sayıda kullanılmamış ve piyasaya sürmeye hazır ticari niteliği olan eşyalar tespit edildi. Yapılan arama neticesinde 46 adet fotoğraf makinesi lensi, 21 adet fotoğraf makinası, 11 adet fotoğraf makinası şarj aleti, 1 adet fotoğraf makinası flaşı, 110 adet köstekli saat, 65 kol saati, 60 adet masa saati, 9 adet dürbün, 3 kilo bijuteri malzemesi, bin 612 adet plak, 28 adet olimpik hatıra parası, 84 adet porselen oyuncak bebek, 292 adet oyuncak model araba, 340 adet biblo, 44 adet süs eşyası, 105 kilo cam mutfak eşyası, bin 355 kilo porselen mutfak eşyası ve 43 kilo plastik bahçe sulama malzemesi ele geçirildi. Gerçekleştirilen ölçüm ve tespit çalışmaları neticesinde eşyaların piyasa değerinin 4 milyon lira olduğu anlaşıldı. Toplamda 14 ton ağırlığındaki kaçak eşyaya el konuldu. Olayla ilgili soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam etmektedir.
 
Gümrük Muhafaza Ekipleri gerçekleştirdikleri analiz ve akabindeki başarılı operasyonlar neticesinde kaçakçılıkla mücadelenin teminatı durumdadır. Söz konusu başarılı operasyonla kaçakçılara bir kez daha göz açtırılmamıştır.