Bodrum Gümrük Muhafazadan Sahte Alkole Geçit Yok.

Bodrum Gümrük Muhafaza Ekiplerimiz ALO 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattına gelen ihbar üzerine başarılı bir operasyona imza attı. Ekipler toplam 2199 şişe sahte alkollü içki ele geçirdi.

06 Temmuz 2023


Genel Müdürlüğümüz ALO 136 Gümrük Muhafaza İhbar Hattına gelen bir bildirim üzerine Bodrum Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği ekipleri harekete geçti. Alınan ihbar üzerine ekipler, Bodrum İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Ekipleri ve Hazine Maliye Bakanlığı Ekipleri ile de irtibata geçerek müşterek bir şekilde operasyon gerçekleştirdi. İhbar doğrultusunda Bodrumda bulunan bir otele baskın yapan ekipler otelde fiziki arama başlattı. Başlatılan fiziki arama esnasında telaşlanan otel yetkileri ekiplerin şüphelerini artırdı. Artan şüpheler sonucu ekiplerce yapılan aramalar ALO 136’ya yapılan ihbarı boşa çıkarmadı. Yapılan aramalar sonucu otelin depo kısmında kolilerin içerisine istiflenmiş 281 şişe votka, 314 şişe cin ve 1604 şişe rakı olmak üzere toplam 2199 şişe alkollü içki bulundu. Ekiplerce kontrole tabi tutulan kolilerin içerisindeki alkollü şişelerin incelenmesi sonucu şişelerin sızıntı yaptığı, şişe bandrollerinin geçersiz olduğu ve kapakların sahte olduğu tespit edildi. Yakalanan alkollü içkilerin değerinin 1 milyon lira olduğu belirlendi. Olayla ilgili soruşturma Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam etmektedir.
 

Gümrük Muhafaza Ekipleri tüm imkanlarıyla adeta kaçaklığının önüne set olmaktadır. Ekiplerin bu çerçevede teknolojinin tüm imkanlarını kullanmak suretiyle gösterdiği çabalar aralıksız devam ederek kaçakçılıkla kararlı bir şekilde mücadele edilmektedir.