Valizin Çekçek Demirlerine Kokain Gizlediler.

Gümrük muhafaza NARKOKİM ekiplerimiz transit uçuşu olan bir yolcunun valizinin demir çubuklarına gizlenmiş şekilde 980 gram kokain ele geçirdi.

01 Aralık 2022



İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’ne bağlı NARKOKİM ekiplerini atlatmak için her geçen gün farklı bir yöntem deneyen uyuşturucu kaçakçıları, ekiplerin özverili ve dikkatli çalışmaları sayesinde yakalandı.
 
Cancun (Meksika)-İstanbul ve sonrasında Kopenhag’a devam edecek olan uçağa yönelik risk analizi kapsamında yapılan aramada narkotik dedektör köpeklerin aşırı tepki vermesi üzerine şüpheli görülen valiz X-ray taramasına tabi tutuldu. Ardından tekrar banda konularak bagaj alım kısmına gönderildi. Eşzamanlı olarak valizi şüpheli görülen şahsın bilgisi transit aktarma merkezinde müteyakkız olan ekiplere bildirildi ve şahıs tespit edildi. Valizini alırken yakalanan şahsın üst ve eşya araması sonucunda valizlerinin çekçek demirlerinin içine zulalanmış şekilde toplam 980 gram kokain ele geçirildi.
 
Gümrük muhafaza ekiplerinin titiz takibi ve narkotik dedektör köpeklerin marifeti neticesinde uyuşturucu kaçakçılarına bir darbe daha vurulurken şüpheli şahıs hakkında adli işlem başlatıldı. Olayla ilgili soruşturma Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam etmektedir.