Uyuşturucu Tacirleri Bebek Kıyafetlerini Kullandı.

Uyuşturucu tacirleri uyuşturucu kaçırmak için akıllara gelmeyecek bir yöntem kullandı. Ancak gümrük muhafaza ekiplerinin dikkatinden kaçmadı.

18 Kasım 2022

İstanbul Havalimanı kargo ihracat bölümünde bebek kıyafetlerine emdirilmiş vaziyette 14 kilo 900 gram uyuşturucu ele geçirildi.​

 
İstanbul Havalimanı Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü’ne bağlı NARKOKİM ekiplerince havalimanı kargo bölümünde yapılan istihbarat ve hedefleme çalışmaları neticesinde yurt dışına gidecek bir kargo riskli olarak değerlendirildi. Söz konusu şüpheli gönderi öncelikle X-ray taramasından geçirildi. Ardından narkotik dedektör köpekleri Akrep ve Baron hassas burunlarıyla devreye girerek kargo içerisindeki eşyaya tepki verdi. Bunun üzerine detaylı aramaya geçilerek kargo içerisinde bulunan bebek kıyafetleri ve yatak örtüleri üzerinde test yapıldı. Yapılan test sonucu eşyalara metamfetamin türü uyuşturucu emdirildiği tespit edildi.
 
Uyuşturucu tacirleri tarafından muhtelif eşyalara emdirilmek suretiyle gizlenmeye çalışılan metamfetamin, sonrasında kimyasal yöntemlerle ayrıştırılmaktadır. Uyuşturucu kaçakçılarının akıl almaz yöntemlerine hazırlıklı olan gümrük muhafaza ekipleri titizlikle sürdürdüğü takibi ve çabasıyla uyuşturucu kaçakçılarına bir kez daha darbe vururken, olay hakkındaki soruşturma Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde çok yönlü olarak devam etmektedir.