UYUŞTURUCU KAÇAKÇILARINA KAPIKULE’DE GEÇİT YOK!

Edirne Gümrük Muhafaza ekiplerimizce narkotik suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında ülkemize giriş yapan bir TIR’da yaklaşık 370 KİLO ESRAR ele geçirildi.

24 Mayıs 2024


Ticaret Bakanlığına bağlı Edirne Gümrük Muhafaza ekiplerince narkotik suçlarla mücadele çalışmaları kapsamında Kapıkule Gümrük kapısında yapılan denetim ve kontroller sonucu gerçekleştirilen operasyonda, ülkemize giriş yapan bir TIR’da yaklaşık 370 KİLO ESRAR ele geçirildi.

 
Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen narkotik risk analizi ve hedefleme çalışmaları kapsamında, Kapıkule Gümrük Kapısı’na gelen bir TIR mercek altına alındı. Yapılan kontroller sonucu şüpheli TIR üzerinde incelemelerini derinleştiren ekiplerce X-RAY tarama sistemine sevk edilen araçta şüpheli yoğunluklar tespit edilmesi üzerine narkotik dedektör köpeklerin de dahil olduğu detaylı arama gerçekleştiren ekipler, TIR aracında taşınan yasal yükün içerisine gizlenmiş poşetler içerisinde, esrar olduğu tespit edilen 370 kilo ağırlığında uyuşturucu madde ele geçirdi. KAPIKULE GÜMRÜK KAPISINDA yapılan uyuşturucu madde yakalaması ile ilgili soruşturma Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam etmektedir.
 
Gümrük Muhafaza ekiplerimiz, toplum sağlığı ve kamu düzenine kasteden uyuşturucu madde tacirlerine geçit vermemekte, uyuşturucuyla mücadele faaliyetlerini tüm ülke sınırlarında büyük bir özveri ve kararlılıkla sürdürmektedir.