TÜTÜN ÖZEL EKİP’TEN MİLYONLUK YAKALAMA

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Tütün ve Tütün Mamulü Kaçakçılığı ile mücadele eden Tütün Özel ekibi personelimizce yürütülen operasyonda 20 milyon TL değerinde, 14 milyon 400 bin adet makaron ve 39 bin 515 adet mükerrer bandrol ele geçirildi.

10 Temmuz 2024






Gümrükler Muhafaza Genel müdürlüğüne bağlı Tütün Özel ekibi ve Taşucu Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği personellerimizin risk analizi ve hedefleme çalışmaları neticesinde şüpheli değerlendirilen bir firmaya operasyon düzenlendi. Ekiplerimizce yapılan operasyonda fabrikanın deposunda gerçekleşen aramada 14 milyon 400 bin adet makaron ve 39 bin 515 adet mükerrer bandrol olduğu tespit edilen eşyaya el konuldu. Ele geçirilen eşyaların piyasa değerinin 20 milyon TL olduğu tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam etmektedir.
 
Gümrük Muhafaza ekiplerimiz, tütün ve tütün mamulü kaçakçılığına ilişkin yapılan risk analizi çalışmaları, alınan ihbarlar ve genel kontroller kapsamında, sınır kapılarında ve ülke içerisinde yapılan operasyonlara hız kesmeden devam etmektedir.