Tonlarca Kaçak Akaryakıta Gümrük Muhafaza Engeli!

Gümrük Muhafaza ekiplerimizin Aliağa Limanına gelen bir gemiye yönelik yürüttüğü operasyonda 2 milyon 227 bin TL değerinde 51 ton kaçak akaryakıt ele geçirildi.

18 Eylül 2023




Ticaret Bakanlığı İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğüne bağlı Aliağa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge Amirliği tarafından kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen operasyon neticesinde, ülkemize giriş yapmak üzere İsrail – Haifa Limanından gelen bir gemi İzmir Aliağa Limanında Gümrük Muhafaza ekiplerimiz tarafından takip altına alındı. İlgili geminin gümrük beyanından şüphelenen ekiplerimiz gemiye yönelik fiziki arama çalışması başlattı. Yapılan fiziki arama sonucu herhangi bir şüpheli duruma rastlanılmadı. Bunun üzerine detaylı aramaya geçen ekiplerimiz geminin makine dairesi ve yakıt tankına yönelik ölçüm işlemine geçti. Ekiplerimizce geminin makine dairesi ve yakıt tankına yapılan ölçüm işlemi sonucunda geminin yakıt tankında bulunan 105 ton akaryakıtın 51 tonunun beyan edilmeyerek kaçakçılığa konu olduğu tespit edildi. Ele geçirilen 51 ton akaryakıtın piyasa değerinin 2 milyon 227 bin TL olduğu belirlendi. Olayla ilgili Aliağa Nöbetçi Cumhuriyet Savcılığı nezdinde soruşturma başlatılmıştır.
 
Gümrük Muhafaza ekiplerimiz özverili çalışmaları sonucu sadece karada değil aynı zamanda denizlerdeki olası her tür kaçaklığının önüne geçmek için 7 gün 24 saat görev yapmaktadır.