Süresi içerisinde yurt dışına çıkarılmayan ve yurtiçinde usulsüz kullanılan yabancı plakalı lüks araçlara el konuldu

09 Aralık 2021

Gümrük Muhafaza Ekiplerimizce, ülkemize turistik kolaylıklar kapsamında getirilen, süresi içerisinde yurt dışına çıkarılmayan ve yurtiçinde usulsüz kullanılan yabancı plakalı lüks araçlar mercek altına alındı. Yapılan incelemede bu durumda olduğu belirlenen araçların bulundukları adresler tespit edildi. İlk aşamada, 14 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen denetimlerde 13 yabancı plakalı araca el konuldu.
Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğümüzce başlatılan bir çalışma kapsamında, ülkemizde kullanılan yabancı plakalı araçlarda usulsüzlük ve suiistimallerin önlemesi için gelen ihbarlar ve istihbarat bilgileri, önceki denetimlerin sonuçları ve Bakanlık veritabanları titizlikle incelendi.  Genel Müdürlümüz, ülkemize getirilen bazı taşıtların sürücülerinin kısa bir süre sonra taşıtlarını gümrük gözetimine bırakmaksızın veya taahhütname vermeksizin taşıtsız olarak yurtdışına çıkış yaptıklarını; bırakılan taşıtların hak sahibi olmayan kişilerce kullanıldığı veya yasal olmayan yollarla satıldığını belirledi.
Taşıtların ülke içerisinde olup olmadığı, şoförün ülkeden çıkış yapıp yapmadığını araştıran ekiplerimiz şüpheli araç ve şahısları belirledi. Araç ve şahısların adres ve konum tespitinin ardından 14 ilde eş zamanlı denetimler başlatıldı. Yapılan operasyonun ardından yasalara aykırı olarak yurt içinde kullanılan ve aralarında lüks otomobillerin de olduğu 13 araca el konuldu.