Sınır Aşan Suçlarla Mücadele Kapsamında Son Dönemde Toplam 16 Uluslararası Operasyon Gerçekleştirildi.

Genel Müdürlüğümüzce sınır aşan suçlarla mücadele kapsamında yürütülen uluslararası işbirliği faaliyetleri sonucunda pekçok uluslararası operasyona katılım sağlanarak büyük başarılara imza atıldı. Söz konusu operasyonlar, uluslararası alanda işbirliği faaliyetlerinin yürütülmesi adına önemli katkılar sağlamaktadır. Yasadışı/sahte ilaç, tütün/tütün ürünleri, alkolün yanlış sınıflandırılması, çift kullanımlı eşya, nesli tükenmekte olan hayvan türleri, çevre ve doğa suçları, yasadışı tehlikeli atık, nakit/değerli maden gibi kaçakçılık türleri alanlarında diğer ülke ve uluslararası kuruluşlarla ortak operasyonlar yürütüldü.

24 Ekim 2022



 Gerçekleştirilen başarılı operasyonlarda merkez ve taşra birimlerimiz etkin rol aldı.

Yapılan operasyonlarda ;
 
3 milyon 230 bin Türk Lirası değerinde 352 bin 862 adet ilaç ve medikal malzeme, 149 bin Türk lirası değerinde cep telefonu, 548 bin adet doldurulmuş makaron, 490 bin adet boş makaron, 27.220 paket sigara, 2109 adet elektronik sigara kartuşu ve yaklaşık 300.000 Avro değerinde lüks marka saatler yakalandı.
 
Gerçekleştirilen uluslararası operasyonlar ile bir çok kaçak eşyanın yurda sokulması veya transit olarak diğer ülkelere taşınması engellendi. Her türlü kaçakçılık türüyle mücadelede ulusal ve uluslararası alanda kararlılıkla çalışılmaya devam edilmektedir.