Sigara Kaçakçılarına Büyük Darbe: On Binlerce Paket Kaçak Sigara Ele Geçirildi

Van Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin bir ev ve iş yerine düzenlediği baskında 17 bin 580 paket kaçak sigara ele geçirildi.

24 Mart 2023


Gümrük Muhafaza ekiplerimiz gerçekleştirdiği yakalamalarla sigara kaçakçılarına darbe üzerine darbe indiriyor. Gerçekleştirilen risk analizi, hedefleme çalışmaları ve rutin kontroller neticesinde kaçak getirilen tütün ve tütün mamulleri bir bir tespit edilip ele geçiriliyor.
 
Gümrük Muhafaza ekiplerimiz gerçekleştirdikleri önemli miktarlı yakalamalarına bir yenisi daha ekledi. Van’da görevli ekiplerce kaçakçılıkla mücadele kapsamında gerçekleştirilen istihbari faaliyetler sonucunda bir şahsa ait market ve şahsın evi takibe alındı. Yapılan çalışmalarda kaçak sigara depolandığı tespit edilen söz konusu ev ve iş yerine, alınan arama kararının ardından operasyon düzenlendi. Gerçekleştirilen aramalar neticesinde içlerinde bandrolsüz veya sahte bandrollü sigaranın bulunduğu belirlenen toplam 17 bin 580 paket kaçak sigara ele geçirildi. Yakalanan kaçak sigaranın 552 bin lira değerinde olduğu tespit edilerek sigaralara el konuldu. Olayla ilgili olarak Van Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam eden soruşturma kapsamında bir şüpheli göz altına alındı.
 
Gümrük Muhafaza ekiplerimizce düzenlenen operasyonun neticesinde, ele geçirilen kaçak sigaranın el altından piyasa sürülmesinin önüne geçildi. Tütün ve tütün mamulleri kaçakçılığıyla mücadele başta gümrüklü sahalar olmak üzere tüm ülke sathında kararlılıkla devam etmektedir.