Sigara Kaçakçıları Gümrük Muhafaza Ekiplerinden Kaçamadı.

Habur gümrük sahasında 4 farklı olayda toplam 15.180 paket sigara, 2600 paket elektronik sigara ile 873 paket nargile tütünü ele geçirildi.

11 Kasım 2022

Habur Gümrük ekiplerince yapılan ilk operasyonda, kaçakçılıkla mücadele alanında yapılan kontrollerde ülkemize giriş yapmak üzere gelen dört tır detaylı aramaya tabi tutuldu. Yapılan aramalarda araçların stepne içlerinde, su depolarında, çekicilerin üst ve yan duvarlarında araç lastiklerinin içinde binlerce kaçak sigara ele geçirildi. Gümrük Muhafaza ekiplerince 4 tırda toplamda 9420 paket sigara, 2600 paket elektronik sigara ile 113 paket nargile tütünü yakalandı.
 
Diğer bir operasyonda ise Irak’tan Türkiye’ye giriş yapmaya çalışan minibüste yapılan kontrollerde aracın yakıt deposuna müdahale edilerek genişletildiği fark edildi. Muhafaza ekiplerince  yapılan detaylı aramada genişletilen yakıt deposunda ve sol kapı altı boşluğunda gizlenmiş vaziyette 3.930 paket kaçak sigara yakalandı.
 
Yine Irak’tan Türkiye’ye giriş yapmaya çalışan akaryakıt tankerinde yapılan kontrollerde kaçakçıların farklı bir zula yöntemi deneyerek tankerin tavan kapaklarına bağlı torbalar içerisinde kaçak sigarayı ülkemize sokmaya çalıştığı tespit edildi. Ancak söz konusu zula, gümrük muhafaza ekiplerinin gözünden kaçmadı ve bahse konu tankerle getirilmeye çalışılan 630 paket kaçak sigara ele geçirildi. Aynı dakikalarda başkaca bir tırda da çekicinin yan duvarları ile tavan, ön sağ ve sol çamurluklarındaki doğal boşluklara gizlenmiş vaziyette 1200 paket sigara ile 760 paket nargile tütünü muhafaza ekiplerinin dikkati sayesinde yakalandı.