Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince Sahte Alkol Operasyonu

Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince, yurtdışından ithal edilmek istenilen alkollü içki ürünlerine ilişkin yapılan analiz ve kontroller neticesinde yaklaşık 115 ton ağırlığında sahte veya geçersiz bandrol içeren binlerce şişe içki ele geçirildi.

28 Eylül 2022

Mersin Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yürütülen operasyonda öncelikle alkol ithalatı yapan firmalar yakın takibe alındı. Riskli olarak değerlendirilen bir firmanın gümrük idaresine beyan ettiği şişelerden alınan numune ve örnekler detaylı bir şekilde incelemeye tabi tutuldu.
 
Gümrük Muhafaza ekiplerince kontrol edilen içki şişelerinin barkod okuyucu cihazı ile yapılan kontrollerinde sahte, geçmiş tarihli ve farklı alkollü ürün grubuna ait olduğu  ortaya konuldu. Savcılık talimatıyla operasyona hız kesmeden devam eden muhafaza ekiplerince toplamda 5 tırda 115 ton ağırlığında toplam 86 bin 245 sahte veya geçersiz bandrollü  içki şişesine el konuldu.
 
 Gümrük muhafaza ekiplerince yürütülen başarılı operasyonda ele geçirilen kaçak içkilerin piyasa değerinin yaklaşık  37 milyon Türk lirası olduğu tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam etmektedir.