Kapıkule’de Uyuşturucu Tacirlerine Dur Dendi

Gümrük Muhafaza ekiplerimizin Ülkemize giriş yapmak üzere Kapıkule Gümrük Kapısı’na gelen bir TIR’a yönelik düzenlediği operasyonda 635 kilogram esrar ele geçirildi.

25 Haziran 2024


Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü Ekiplerince yürütülen operasyonda yüksek miktarda bir uyuşturucu vurgunu daha engellendi. Bakanlığımız kullanımında olan bilgi ve veri sistemleri üzerinden gerçekleştirilen risk analizi ve hedefleme çalışmaları neticesinde, yurda giriş yapmak üzere Kapıkule Gümrük Kapısına gelen bir TIR’ın şüpheli görülmesi üzerine araç yakın takibe alındı. Hareketleri anlık olarak izlenen araç ekiplerce X-ray taramasına sevk edildi. Uzman operatörlerce gerçekleştirilen X-ray taramasında araçta şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine, araç ve araçta taşınan yüke yönelik olarak narkotik dedektör köpeklerin de kullanıldığı detaylı arama ve kontroller gerçekleştirildi. Kontrollerde yasal yük içerisine gizlenmiş vaziyette toplam brüt ağırlığı 635 kg olan esrar cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.
 
Olayla ilgili soruşturma Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam etmektedir.
 
Gümrük Muhafaza Ekiplerinin dikkatli ve özverili mücadelesi, zehir tacirlerince kullanılan her türlü yöntemi etkisiz kılmakta ve ekipler toplum sağlığını ve ülke güvenliğini koruma mücadelesini 7 gün 24 saat aralıksız sürdürmektedir.