Kapıkule’de Uyuşturucu Operasyonu

Gümrük Muhafaza ekiplerimiz Kapıkule Gümrük Kapısı’nda gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda 13 kilogram esrar ele geçirdi. Başarılı operasyonlarına bir yenisi daha eklenen ekipler uyuşturucuya geçit vermemeyi sürdürüyor.

03 Mart 2023




Gümrük Muhafaza ekiplerimiz ülkemize giriş yapmak üzere Kapıkule gümrük sahasına gelen bir TIR’ı kaçakçılıkla mücadele faaliyetleri kapsamında kullanılan yeni nesil teknolojik sistemler aracılığıyla kontrolden geçirdi. Kontrol esnasında aracın altında şüphe uyandıran şeffaf renkli paketler bulunduğu tespit edildi. Bunun üzerine şüpheli araç ekiplerce x-ray taramasına sevk edildi. Fakat bu sırada söz konusu aracın x-ray sırasına girmek yerine veterinerlik kontrolüne tabi araçların bulunduğu yere yönelip bu alana park etmesi aracı an be an takip eden ekiplerin dikkatinden kaçmadı. Ekipler aracın takibini yaptıkları sırada araç dorsesinin altında bir şahsın bulunduğu fark etmeleriyle birlikte araca doğrudan müdahalede bulundu. Bir taraftan fiziki olarak diğer taraftan kapalı devre kamera sistemleriyle izlendiklerinden bihaber şekilde gümrüklü sahanın dışına çıkmaya çalışan araç şoförü ve beraberindeki şahıs, ekipleri birden karşılarında bulmalarıyla hüsrana uğradı. Araç ekipler tarafından detaylı şekilde aranmaya başlandı ve yapılan kontroller neticesinde aracın önceden şüpheli olarak belirlenen bölgesinde tespit edilen 13 kilogram esrar ele geçirildi. Yakalanan uyuşturucuya el konuldu.
 
Ekiplerimiz gerçekleştirdiği uyuşturucu operasyonunda şüpheli iki kişi gözaltına alınırken olayla ilgili soruşturma Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam etmektedir.