KAPIKULE GÜMRÜK KAPISINDA UYUŞTURUCU TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE!

Ülkeye giriş yapmakta olan iki ayrı araca yönelik operasyonlarda uyuşturucu tacirlerine önemli bir darbe vurularak, yaklaşık 244 kilo esrar ele geçirildi.

02 Temmuz 2024


Gümrük Muhafaza ekiplerimiz tarafından Kapıkule Gümrük Kapısında gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarına bir yenisi daha eklendi. Ülkeye giriş yapmakta olan iki ayrı araca yönelik operasyonlarda uyuşturucu tacirlerine önemli bir darbe vurularak, yaklaşık 244 kilo esrar ele geçirildi.  
 
 Gümrük Muhafaza ekiplerimizce sürdürülen narkotik risk analizleri kapsamında, Kapıkule Gümrük Kapısına gelen iki TIR riskli görülerek mercek altına alındı. Gümrüklü sahadaki hareketleri anbean izlenen TIR’lar Bakanlık sistemleri üzerinden analiz edilerek takip derinleştirildi. X-Ray taramasında şüpheli alanlar tespit edilen TIR’larda Edirne Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ve Kapıkule Gümrük Müdürlüğü ekiplerince, dedektör köpekler de kullanılarak yapılan detaylı arama ve kontroller neticesinde, araçların farklı noktalarına ve yasal yükün içerisine profesyonelce gizlenmiş vaziyette yaklaşık toplam 244 kilo esrar cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.
 
Her iki yakalamaya ilişkin soruşturma, Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam etmektedir.
 
 Gümrük Muhafaza ekiplerimiz, gençlerimiz başta olmak üzere kişi ve toplum sağlığı ile ülke güvenliğini korumak için, uyuşturucu tacirlerine darbe vurmaya devam etmektedir.