Gürbulak Sınır Kapısında Yeni Yılın İlk Yakalaması

Gümrük Muhafaza Ekiplerince yeni yılın ilk saatlerinde Gürbulak Gümrük Kapısında gerçekleştirilen bir operasyonda 86,5 kilogram eroin ele geçirildi.

02 Ocak 2020

Ticaret Bakanlığı’na bağlı Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personelince 2020 yılının ilk saatlerinde gerçekleştirilen bir operasyonda, şüpheli bulunarak aranan yabancı plakalı bir TIR’ın yakıt deposuna gizlenmiş vaziyete yaklaşık piyasa değeri 17 milyon TL olan 86,5 kilogram eroin ele geçirildi.

Gürbulak Gümrük Kapısında yürütülen uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadele faaliyetleri kapsamında, gerçekleştirilen risk analizi çalışması sonucu, İran’dan Türkiye’ye gelen İran uyruklu bir şahsın sürücülüğünü yaptığı TIR aracı riskli olarak değerlendirildi. Araç X-Ray taramasına sevk edildi. Tarama sonucunda aracın yakıt deposunda şüpheli yoğunluk gözlenmesi üzerine araç, arama hangarına alındı. Narkotik dedektör köpeklerin de katıldığı fiziki arama esnasında şüpheli yoğunluk tespit edilen bölgelere dedektör köpeğin de tepki vermesi üzerine TIR’ın yakıt deposunun yerinden sökülerek açılmasına karar verildi.
 
Gümrük Muhafaza ekiplerince yerinden sökülen yakıt deposunun bir kısmının bal mumu ile kapatıldığı ve bu bölümde gizli bölmenin oluşturulduğu saptandı. Söz konusu bölüm kesilerek açıldı ve içerisinden renkli kağıtlara sarılarak sıkıştırılmış paketler bulunduğu tespit edildi. Yakıt deposunda oluşturulan gizli bölmeye saklanmış 85 paket içerisindeki toz maddenin uyuşturucu test cihazındaki analizinde eroin olduğu anlaşıldı.
 
Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünce gerçekleştirilen yılın ilk uyuşturucu yakalamasında yaklaşık piyasa değeri 17 milyon TL olan 86,5 kilogram eroin ele geçirildi. Araç sürücüsü gözaltına alınırken konuya ilişkin yürütülen tahkikata devam edilmektedir.