Gürbulak Gümrük Kapısında Uyuşturucu Operasyonu

Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğümüzce sorumluluk alanındaki gümrük kapısına yurtdışından gelen araçlar analiz edildi. Riskli araçlar tespit edilerek bir bir arandı. Uyuşturucu şüphesi olan araçlar önce X-ray tarama cihazı ile daha sonra da narkotik dedektör köpeklerle kontrol edildi. Yapılan kontrollerde şüpheli bir tırın dorse tabanına oluşturulan gizli bölmede 55 kg Eroin cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.

21 Şubat 2022



Gümrük Muhafaza ekiplerimizce Gürbulak Gümrük Kapısında gerçekleştirilen uyuşturucu operayonunda şüpheli bir tır önce X-Ray tarama cihazına sevk edildi. Yapılan taramada tırın dorse tabanında şüpheli yoğunluğa satlandı. Bunun üzerine arama hangarına alına tır, narkotik dedektör köpeklerle de kontrol edildi. Narkotik dedektör köpekler tırın dorse tabanına tepki verdi ve şüpheli alanların kesilerek açılmasına karar verildi. Kesilerek açılan alanlardaki boşlukların gizli bölme olarak kullanıldığı tespit edildi. Bu bölmelerde yapılan aramada özel düzenek ile şeritler halinde sıralanmış 143 paket bulundu. Bulundukları yerden çıkarılan paketlerdeki toz maddenin uyuşturucu ve kimyasal madde test cihazı ile yapılan analizinde Eroin olduğu belirlendi.
 
Gümrük Muhafaza ekiplerimizin başarılı operasyonu sonucu toplam 55 kg ağırlığında eroin ele geçirilirken uyuşturucunun naklinde kullanılan araca el konuldu. Araç sürücüsü, Doğubayazit Cumhuriyet Başsacılığınca hazırlanan dosya kapsamında çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.