Kaçak Çinçilla Postu Ele Geçirildi.

Gümrük Muhafaza ekiplerimizce Gürcistan’dan ülkemize giriş yapmak üzere gelen bir yolcu otobüsünde en değerli kürk hayvanlarından 500 adet çinçilla postu ele geçirildi. Ekiplerin adım adım takip ederek tespit ettiği postlara el konuldu.

29 Aralık 2022

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Havalimanı’ndaki samur postu yakalamasıyla gündemde olan Gümrük Muhafaza ekiplerimiz bu sefer ülkenin bir diğer ucunda benzer bir yakalamaya imza attı. Türkiye’ye giriş yapmak üzere Gürcistan’dan Aktaş Gümrük Kapısı’na gelen yolcu otobüsü kaçakçılıkla mücadele faaliyetleri kapsamında incelemeye alındı. Aracı x-ray taramasına sevk eden ekipler tarama öncesinde yolcu mahallini kontrol ettiği sırada yolcu koltuklarının bazılarının üzerinde görünüş ve ağırlık itibarıyla dikkat çeken yastıklar olduğunu fark etti. Şüphe uyandıran yastıkların fermuarlarının açılmasıyla yastıkların çok sayıda hayvan postuyla dolu olduğu görüldü.

 
Yastıklarda yapılan tespitin ardından x-ray taramasında farklı noktalarında şüpheli yoğunluklar gören ekipler aracı arama hangarına aldı. Yapılan kontrollerde yolcu koltuklarının yanı sıra araç sürücüsünün dinlendiği bagaj bölümünde de benzer yastıklar olduğu ve yine hayvan postuyla doldurulduğunu tespit eden ekiplerce, postların değerli kürklerin yapımında kullanılan çinçilla kürkü olduğu tespit edildi. Ele geçirilen toplam 500 adet çinçilla postunun yaklaşık 2 milyon lira değerinde olduğu belirlendi.
 

Kaçakçılığın her türlüsüne karşı azimle mücadele eden Gümrük Muhafaza ekiplerimizce çinçilla postlarına el konuldu.

Olayla ilgili soruşturma Ardahan Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde sürdürülüyor.