İstanbul’da Merdivenaltı Nargile Tütünü Üretimine Baskın.

Gümrük Muhafaza ekiplerimiz İstanbul Kağıthane’de tespit edilen bir depoya düzenlenen operasyonda yüzlerce kilo nargile tütünü ele geçirildi.

20 Aralık 2022


İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğünde görevli ekiplerin istihbarat ve risk analizi çalışmaları neticesinde Kağıthane’de bir bina takibe alındı. Eş zamanlı olarak sürdürülen çalışmalar neticesinde depoda kaçak nargile tütünü üretildiği tespit edilerek savcılık talimatıyla operasyon düzenlendi.
 
Gümrük Muhafaza ekiplerir olay yerine intikal ettiklerinde binanın, çeşitli markalarda kaçak nargile tütününün depolandığı, işlenerek el altından piyasaya sürülmeye hazır hale getirildiği bir merdiven altı üretim tesisi olduğu anlaşıldı. Yapılan detaylı arama neticesinde toplamda 808 kilogram kaçak nargile tütününün yanı sıra tütününün kullanıma hazır hale getirilmesinde ve farklı aromalardan karışımlar elde edilmesinde kullanıldığı tespit edilen 3 adet hamur yoğurma makinesi, 2 adet kıyma makinesi ve 1 adet vakum-pres makinesi ele geçirildi. Kullanılan esans ve aromaların sentetik ve sağlığa oldukça zararlı kimyasallar olduğu tespit edildi.
 
Yakalanan nargile tütünü ve araç-gerece el konulurken olayla ilgili soruşturma İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde devam ediyor.